söndag 6 november 2011

Elsadagar

Höstlov är bra! Det gör ju att man får några dagar då man helhjärtat kan ägna sig åt lilla barnbarnet.
Tyvärr blev det inte så mycket umgänge med Elsas goá mamma Sara. När jag kom på onsdagskvällen var det dags att forsla den stackarn med ambulans till sjukhuset. Tur i oturen att jag kom och kunde ta hand om Elsa. Jag har verkligen försökt dokumentera dessa dagar då de gett mig så mycket liv i nuet. Något annat funkar inte tillsammans med världens goaste tvååring.

Efter en något stökig natt skavfötters i soffan var det så dags för välling.

Skorna behöver laddas med lite nytt spring inför dagen.

Elsa har en egen sparkbil att ta sig fram på........

men storasyster Leahs läckert rosa Hello Kitty bil............

..........innebär en så mycket större utmaning att ta sig ner i......

..........och den är ju bara något för liten.Farmors pannkakor är populära och äts lämpligen direkt med fingrarna.

Om nu farmor är dum nog att fråga om magen är mätt är det ju bäst att kolla efter. Men se där fanns ett litet hål för direkt näringsintag, smidigt va?

Så ska det läsas ur farmors böcker. Samma visa varje gång, bokmärket åker all världens väg och på kvällen blir det att leta sig fram till rätt läsställe.
Barnarbete? Eller en möjlighet att få undan disken. 

På väg ut i födelsedagsjackan och mössan som Elsa själv satt på sig.

Elsa hade precis fyllt två år så när tillvaron blev lite trist plockade vi fram ett paket. Dockan kunde dansa och fick en rejäl puss.

På fredagen var vi och hälsade på mamma på sjukhuset. I farmors väska finns mer eller mindre lämpliga leksaker att ta till i en nödsituation som läsglasögon t.ex.

Det var absolut inte lätt att åka hem igår. För varje gång tillsammans med Elsa blir känslorna bara starkare. Jag är tacksam att Sara och Totte låter mig få möjlighet till en fin kontakt med mitt älskade barnbarn trots att vi har många mil mellan oss.


2 kommentarer:

 1. Hej......
  det låter och ser ut som du haft det underbart med lilla barnbarnet. Vilket litet charmtroll.
  Ha en skön vecka
  Kram Eva

  SvaraRadera
 2. Det var en riktigt go liten tjej!!! Jag kan ju bara säga tack till alla goa far och mor mödrar som förgyller våra små barns liv!!!!

  Tack för dina goa kommentar i min blogg angående mitt minialbum. Du skrev att du ville veta mer hur jag gjort. Vad vill du veta :)

  SvaraRadera