söndag 28 augusti 2011

Skogens guld

Den här sommarens blandade väder har ju gjort att det finns ett alldeles gratis skafferi i skogen. Förutom att vi numera kan göra godsaker som grillad dubbelmacka med smörstekta kantareller och västerbottensost (tack Anna för tipset) eller en lyxig sås till det grillade köttet så har även jag upptäckt att skogen har något rofyllt över sig. Ja, om man bortser från myggen förstås. Den här gången var det Helén och jag som fick njuta av extra god fika efter väl förrättat värv.

Förra helgen var det så dags igen! Men nu blev det allt vad skogen hade att erbjuda: kantareller, björnbär och lingon. Thomas var mitt kära sällskap och fikat smakade ljuvligt. Vaderna var proppfulla med myggbett.

Förutom blåbärspaj blev det ett nytt projekt, nämligen vinäger med bärsmak. Här står den i mitt fönster och först nästa helg kan vi se om det blir flipp eller flopp.
Den här helgen har vi nöjt oss med att hitta ett gäng kantareller. Det var verkligen en lisa för själen att komma ut i en susande skog. Efteråt blev det goda mackor på Kläckeberga lantcafé, detta suveräna ställe.
Vi utmanade myggen utan skyddsmedel, får se hur DET känns ikväll.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar