fredag 30 mars 2012

Idag är det.........

.........ingen vanlig dag, för idag är det Foffas födelsedag!
Varmt grattis till dig min underbara "extrasläkting".

onsdag 28 mars 2012

Idag är............

..........det ingen vanlig dag för idag är det Fabians födelsedag.

För första gången testade jag ett trifold card, och det gick ju det också.

Äntligen kom delar av det fina nallepappret till nytta!


Andra saker som händer idag är det här:
Svårt att se och förstå???
För mig är det klart och tydligt, min straffrunda efter bortsumpad tvättid men nog laddade Melvin sina tvättkassar lite extra, eller?


söndag 25 mars 2012

Våfflor, tranan och...........

...........vitsippor!
Det gäller att hitta den soligaste skogsbacken när man söker tidiga vårtecken.
Även om helgerna går fort är det veckans absolut bästa dagar. God mat, umgänge och gemensamt "pulande" gör livet så mycket bättre!!!! Nu slipper jag vakna alldeles för tidigt av solens första strålar, fått persienner monterade. Balkongen städad och oljad, nya hyllan på plats, lagom till påsk blir det plantering.
Hoppas ni alla får en bra vecka!

onsdag 21 mars 2012

Vårutflykt

I söndags var jag på den numera traditionella vårutflykten med mina "gamla" Pårydskollegor. Den vanliga kameran låg såklart hemma. Tur att mobilen fanns med för hos familjen Nilsson i Algutsrum där vi bjöds på frukost hittade jag det här söta gänget.

Samlingen tillhör dottern i familjen, Felicia snart 4 år.

Under vår utflykt visade Öland inte sig från sin bästa sida vilket undertecknad fick erfara. Tack vare KLT som anslagit fel tidtabell fick jag extra mycket KALL Ölandsluft. Topp på denna dag var en underbart god frukost och så en söt, kaloririk fika i Gårdby. Viktigast av allt är gemenskapen, skratten och allt prat. Tack goá Helen, Camilla, Tuija och Ulrika för en bra dag.

tisdag 20 mars 2012

Plåtburkar........

.......inköpta på Panduro för mååååånga år sen. De har funkat som förvaring av det mesta, Men nu kom de inte undan penseln och antikvitt. 

Med en djupdykning i pappersträsket, lite spets, pärlor och ett par vintagebilder pryder de nu sin plats på pallen som tidigare var ceriserosa.

lördag 17 mars 2012

Tvättstugan och de då va............

Så har det hänt igen! =(. Jag har lurat ner sonen i tvättstugan i tron att vi hade tvättid. Modig som han är tog han för sig i redan laddade maskiner, dvs tömde dem. Svansen mellan benen och straffrundor för mamma hela veckan. Nu har vi tillsammans gjort åtgärdsprogram för den något stressade mamman: Post-it-lapp på kylskåpet så båda kan se när det ska tvättas. Bra för oss, bra för grannarna =). Nu en tur till IKEA, lite nytt behövs efter renoveringen. Hoppas ni får en fin helg!

fredag 16 mars 2012

Böcker...........

.........en stor glädjekälla! Igår fick jag förmånen att lämna ut en svårare variant av läseboken till en mycket lycklig liten tjej i klassen. På kvällen hade jag middag för några goda vänner och vilket bokprat vi fick. Tack min kära Marie för att du ibland kollar svärmors bokhyllor =).

onsdag 14 mars 2012

Korgen igen...........

Jag älskar korgar, byttor och plåtburkar som förvaring. Dessutom är jag en sann smålänning, återbruk passar alltså mig perfekt. Under en period har jag fascinerats av vilka underverk en burk antikvitt kan göra. Nu har i alla fall en del av min sjalar fått ett nytt litet bo.

Ja, det är hantverkarens ben ni ser i bakgrunden. Han är ju en viktig detalj i hela processen.

Solen skiner idag! Igår såg jag ett mäktigt sken på himlen. Frissan efter jobbet! Livet är ett underverk värt att utforskas ännu en dag.

tisdag 13 mars 2012

Hantverkare

Det här är min fina hantverkare som dragit ett och annat penseldrag i mitt numera mycket VITA vardagsrum.

Känner ni igen........

..........korgen?

Den här modellen levererades som julgåva till anställda i Kalmar kommun för x antal år sedan. Då var den fylld med ett antal goda ostar. Lite vit färg, en tags.........

.......och klädsel så funkar den perfekt till mina handskar, sadeltäcke och cykellysen.

Solen skiner och det är vår, kan livet vara bättre än så?

måndag 12 mars 2012

Finlir

Medan älsklingen sliter med de stora ytorna och de mer rejäla projekten så hittar jag på lite mindre energikrävande men nog så viktiga detaljer. Hela vardagsrummet är numera vitt, Melvin kallar min sjukfrånvaro för Vitfeber =). Jag kände att det behövdes ett par passande ljuslyktor till fotot jag visade på mamma häromdagen.
En alldeles enkel ljuslykta, var nog fyll med ROSA stearin när jag fick den av kollegan Sonja för några år sen.

Tillsammans med sin parhäst och en bit spets passar den perfekt på sin plats.

söndag 11 mars 2012

Jobba!

I morgon tänker jag ta med mig Liselotte, ja det är hon till höger, och åka till jobbet.
Nu är jag trött på att vara hemma!

torsdag 8 mars 2012

Internationella kvinnodagen

Vad passar då bättre att visa än............
......min egen mamma. En stark kvinna som fött sex barn som hon mestadels försörjt och uppfostrat själv.
Bra jobbat! Nästa vecka fyller hon 83 år en hedervärd ålder.

Här är hon tillsammans med sitt yngsta barnbarnsbarn, vår lilla Elsa.

onsdag 7 mars 2012

Längtan

Idag i min ensamhet längtar jag efter de här tjejerna:
Varför bor ni så långt bort?

tisdag 6 mars 2012

Idag.........

...........är det ingen vanlig dag.

För idag är det paret Strideros bröllopsdag.
Två år sedan de här fina ungdomarna sa JA till varandra i Algutsrums kyrka.

Max Buzig fick vara med på ett hörn.

Naturligtvis skulle snickarkunskaperna testas.


Jag är så glad att jag fick vara med och dela den här dagen. Som ni ser är den ett kärt minne. Kramar på er!



måndag 5 mars 2012

lördag 3 mars 2012

Fotoslev

När man surfar runt bland alla bloggar får man en del mer eller mindre tokiga idéer som måste testas. Om man sen känner att man har det perfekta fotot på lut är det bara att köra på, resultatet ser ni här:

Tack vare sonen, hans kamerastativ och kamerans självutlösare fick jag till en närbild där man kan ana motivet i alla fall. Tre trallande jäntor på midsommarafton, tokgillar den här bilden på mina tjejer.

fredag 2 mars 2012

Bio-LO

Jag har alltid ett album på gång till min yngsta son, fördelen med att fortfarande bo hemma. Det var dock länge sen det kom till något nytt i det. Melvin brukar spara biobiljetterna på de filmer som han och flickvännen varit på. Äntligen lyckades jag få till något av dem. Som ni ser har jag i alla fall för tillfället hittat en ny fotoplats  på min ROSA fleecefilt.

torsdag 1 mars 2012

Restpapper


Jag fick en hel hög med rosa färdigvikta kort av sonen med familj i julklapp. Som gjorda för att snabbt sno ihop kort med hjälp av lite överblivna småbitar. För rosa papper finns det ALLTID här hemma.

Många av mina alster har jag valt att fotografera på mina barstolar, lagom höjd och nära fönstret är viktiga detaljer när vinterljuset inte ger bästa förutsättningarna för foto. Nu är mina stolar sålda och det är lite för kallt för balkongfotografering ännu så jag måste visst hitta en ny plats. Jag kan ägna mina tankar åt det nu när jag återigen är hemma, den här gången nästan utan röst. Vilsamt för omgivningen kanske men jag vill ju vara frisk och gå på scrapträff på lördag.